Om Autohuset Kronsbjerg

Den 1.  august 1922 etablerede M. P. Kronsbjerg virksomhed på adressen Rugårdsvej 148.

I starten med automobilreparation og cykelforretning…

…men inden længe blev der også solgt brugte biler fra adressen. 

Under 2. verdenskrig hvor benzin var en udpræget mangelvare, påbegyndtes en produktion af KRONGAS-gasgeneratorer (drevet af træ og tørv), som både under og efter krigen blev monteret på rigtig mange biler, herunder bl.a. Falck’s redningsbiler. 
På ladet af bilen står forrest firmaets grundlægger M.P. Kronsbjerg og bag ham sønnen Svend Eiler Kronsbjerg.

Forhandling af nye biler kom til i 1947 med salg af Guy lastvogne og Bradford varevogne. Sidstnævnte var en 2-cylindret udgave og blev solgt til 8.000 kr. Samtidig blev der indgået aftale om forhandling af Austin. I 1953 blev der på Middelfartvej 53 bygget en B.P. servicestation med tilhørende udstilling, og herfra blev der forhandlet personbiler af mærkerne Hillmann og Humper. Der er i dag stadig en stor tankstation på stedet.

I 1953 blev der også indgået aftale om for-handling af VW, Audi, Dodge og Landrover.
Det var i denne periode, at sønnen Svend Ejler Kronsbjerg begyndte at sætte sit umiskendelige præg på virksomhedens drift. Svend Ejlers engagement i bl.a. det lokale erhvervsliv fik rigtig mange erhvervsbiler ud at køre på de Fynske landeveje. Bl.a. var Falck’s Redningskorps en meget stor kunde. I forbindelse med en omstrukturering hos VW-importøren, blev forhandlingen af VW og Audi opsagt sidst i 70’erne.

Inden for kort tid så Datsun/Nissan-importøren imidlertid sin interesse i, at indgå en forhandleraftale med Kronsbjerg. Det er nu over 30 år siden, og der er i den periode sendt mange tusinde nye Datsun og Nissan-biler ud på de danske landeveje.

 

Autohuset Kronsbjerg: 33 års erfaring og altid blandt de 5 største forhandlere i Danmark. 

I 1994 blev det næste generationsskifte indledt, og datteren Annette Kronsbjerg overtog dette år, sammen med sin mand John Munk Pedersen, driften af automobilfirmaet.

I 1999 blev der indgået forhandleraftale med Daewoo, som senere blev overtaget af Chevrolet. De sidste 4 år – indtil Chevrolet trak sig ud af det Europæiske marked – var Autohuset Kronsbjerg den største Chevrolet-forhandler i Danmark. Vi er fortsat autoriseret reperatør af Daewoo og Chevrolet. 

 

Autohuset Kronsbjerg: Med fra starten i Danmark, og den største Chevrolet-forhandler 4 år i træk. 

I 2002 blev der indgået aftale med Mogens Dalager Automobiler i Nyborg, om overtagelse af dennes Nissan forretning på Lyøvej i Nyborg. Chevrolet introduceres samtidigt.

I 2003 blev der etableret afdeling på Jønkøpingvej i Svendborg med salg og service af både Nissan og Chevrolet. Bygningerne husede indtil da BMW forhandler Einer Hansen.

I 2013 er der bygget yderligere 200 m2 til.

Annette og John’s to sønner arbejder begge i firmaet. 

I forbindelse med årsskiftet 2009/10 er Henrik og Christian blevet ejere af familie-virksomheden og er nu 4. generation ved roret. Annette og John er dog stadig at finde i forretningen.

220 m2 ny udstilling i Svendborg.

Opført 2013

D. 1. december 2015 startede vi op med både salg og service af det spanske bilmærke SEAT i vores afdeling i Odense.

Autohuset Kronsbjerg er nu 99 år gammelt, og den alder når man kun, når man passer på sig selv og sine kunder. Vi vil fortsat være en attraktiv arbejdsplads for alle vores dygtige og motiverede medarbejdere, og vi vil til stadighed cemetere det forretningsmæssige grundlag for vores forretning, der bygger på, at: “Særdeles tilfredse og glade kunder er vor fremtid”